Urządzenia i Akcesoria
Jaglane kulki kokosowe à la Rafaello®
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
20 sztuk
Składniki
-
150 g kaszy jaglanej
-
370 g napoju kokosowego (patrz wskazówka)
-
15 g oleju kokosowego
-
20 g wiórków kokosowych plus dodatkowa ilość do obtoczenia (ok. 50 g)
-
40 - 50 g syropu klonowego
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
20 migdałów, blanszowanych całych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
2 mg
Białko
1 g
Kalorie
310 kJ /
74 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Krem orzechowo-czekoladowy bez laktozy
5 min
Kulki mocy z masłem orzechowym
45 min
Białkowe batony czekoladowo-orzechowe
1 godz. 45 min
Tartaletki z kremem czekoladowym z awokado
1 godz. 30 min
Ciasteczka panellets z migdałów i batatów
11 godz. 20 min
Warstwowy deser jaglany à la szarlotka
35 min
Bezglutenowe paluszki rybne z piekarnika z dyniowym sosem
40 min
Wegańskie kulki mocy
15 min
Ciasteczka migdałowo-kokosowe z czekoladą (bez cukru)
35 min
Deser z nasionami chia z cieciorką i gorzką czekoladą
13 godz. 10 min
Ciasteczka z żurawiną (bez alergenów)
40 min
Fit batoniki kokosowo-czekoladowe z kaszy jaglanej
3 godz. 30 min